نمایشگاه صنایع دستی و سوغات لتکا

کاهش قند خون

سرکه برای تهیه ترشیجات به کار می رود . سرکه به خصوص سرکه سیب قند خون را کاهش می دهد و بعد از صرف غذا سبب کند کردن جذب کربوهیدرات ها شده و از افزایش قند خون جلوگیری می کند.

خواص تغذیه ای فراوان

یکی از مواد مفیدی که در تهیه ترشی بکار می روند ، از سبزیجات و میوه جات هستند که خواص تغذیه ای فراوانی دارند. در تهیه ترشیجات از حرارت استفاده نمی شود بنابراین خواص تغذیه ای آنها حفظ می شود. طعم ترش ترشیجات می تواند در اثر اسید تولیدشده در طی تخمیر باشد . فرآیند تخمیر در اثر فعالیت باکتری های لاکتوباسیل می باشد که سبب تولید ویتامین های گروه ب که بر سلامتی دستگاه گوارش نقش زیادی دارند ، می شود.

کاهش ترکیبات ضد تغذیه ای

همانطور که گفته ایم فرایند تخمیر در تهیه ترشی موجب کاهش ترکیبات ضد تغذیه ای ، کاهش 87 درصدی نیترات طبیعی موجود در کلم و 70 درصدی اسید اگزالیک چغندر و شکسته شدن فیتات ها می شود . این فرایند به افزایش جذب مواد معنی ، نرمال شدن سطح اسید معده ، جذب پروتئین و آهن کمک می کند و سبب رشد فلور طبیعی می شود.

متعادل کردن میزان اسید معده

ترشی جات جزو مهمترین غذاهای تخمیر شده هستند . غذاهای تخمیر شده با متعادل کردن میزان اسید معده و باکتری های روده به دستگاه گوارش بدن کمک می کنند و باعث می شوند روده مواد مغذی بیشتری را جذب کند . تخمیر طبیعی مواد غذایی، مواد مغذی را حفظ می کند و غذا را به شکل قابل هضم تر می شکند .

جلوگیری از ابتلا به برخی از سرطان ها

ترشی خاصیت گندزدایی دارد . در فرآیند عمل آمدن ترشی و تخمیر آن مواد جدیدی مانند آنتی اکسیدان به وجود می آیند که می توانند برای بدن مفید باشند از برخی سرطان ها جلوگیری کنند.

کاهش چربی خون

مصرف ترشیجات به مقدار بسیار کم در کاهش چربی خون موثر است .

خواص انواع ترشیجات

1- خواص ترشی بادمجان

بادمجان حاوی پتاسیم و فسفات است و یک محرک خوب برای کبد و روده می باشد و زخم معده را کاهش می دهد . این ترشی به فرآیند هضم کمک می کند و برای درمان بیماری های قلبی عروقی، چاقی، کلسترول بالا و یبوست مفید می باشد.

2- خواص ترشی سیر

سیرحاوی ویتامین A، B1، B2 و C است و آنتی بیوتیک قوی می باشد بنابراین به درمان بسیاری از بیماری ها کمک می کند.

3- خواص ترشی فلفل

فلفل سبز کم کالری ، بدون چربی و غنی از مواد مغذی است که برای لاغری مفید بوده و ویتامین های A، C و K موجود در آن برای درمان آسم، لثه های ملتحب ، روماتیسم و زخم مفید می باشند.

4- خواص ترشی هویج

هویج حاوی مقدار زیادی کاروتنوئید استکه سبب کاهش خطر بیماری های قلبی شده و فشار خون بالا، کلسترول بالا ، کبد و مشکلات پوستی و چین و چروک را برطرف می کند.

5- خواص ترشی کلم

کلم یک ماده مقوی و سرشار از مواد معدن، پتاسیم و ویتامین A، B6 و C است که به هضم مواد غذایی کمک فراوانی می کند.

6- خواص ترشی خیار

خیار سرشار از ویتامین A، B و C ، اوره، پپتیداز، پروتئاز است که به معده برای هضم مواد غذایی کمک می کند و مشکلات پوستی، تورم و چین و چروک را به علت آبرسان و خنک کننده بودن درمان می کند.

7-خواص ترشی انبه

ترشی انبه حاوی مقدار زیادی فیبر است. حرکات منظم روده را تقویت می کند و عملکرد دستگاه گوارش را تقویت می کند. آنزیم های موجود در این ترشی به تجزیه پروتئین در بدن و محافظت در برابر مشکلات گوارشی کمک می کند. ترشی انبه منبع منیزیم و پتاسیم است که به حفظ تعادل فشار خون کمک می کند.

8- خواص ترشی هفته بیجار

ترشی هفته بیجار شامل ترکیبات زیر میباشد :

سرکه ، گل کلم ، خیار ، کرفس ، هویج ، سیب ترش کوهی کرفس کوهی ، چاقاله هلو ، فلفل ، سبزیجات تازه ، ادویه معطر ، سیاه دانه ، نمک تصفیه شده ، آب آشامیدنی

خواص دارویی : اشتها آور ، به علت داشتن سیاه دانه فراوان طبع سرد ترشی خنثی می شود.

در پایان با مراحل تولید یک نمونه از ترشی ها آشنا میشویم :

9- ترشی لیته

ابتدا بادمجان ها را شسته و در روی اجاق یا در داخل فر کبابی می کنیم.
سپس سیر ها را به همراه بادمجان های کبابی شده داخل مخلوط کن بریزید و به طور کامل پوره کنید.
سبزی های ترشی شامل پونه،مرزه،ترخون،گشنیز و جعفری را آماده می کنیم و برای خشک شدن کامل آن سبزی ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
در این مرحله هویچ ها وفلفل دلمه ای ها را به صورت نگینی خرد کنید.
کلم سفید را نیز به مقدار تعیین شده شسته و داخل خردکن چند کاره بریزید و سپس مواد خرد شده را داخل کاسه ای ریخته و با هویچ و فلفل دلمه ای و بادمجان پوره شده ترکیب کنید.
( درصورت تمایل می توانید هویچ و فلفل دلمه ای را نیز مانند بادمجان و کلم در داخل خردکن چند کاره به صورت کامل میکس کنید تا مواد یک دستی داشته باشید.)سبزی ها را نیز داخل خرد کن بریزید و به همراه نمک و ادویه ها خرد کنید.
حال ظرف شیشه ای که مواد ترشی را در آن می ریزید را به طور کامل با دستمال خشک کنید.
مواد ترشی را داخل ظرف بریزید و یک بند انگشت روی شیشه را خالی بگذارید.
در این مرحله سرکه را به حدی اضافه کنید تا یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد ترشی را بپوشاند.
به مدت یک هفته شیشه های ترشی را در یخچال قرار دهید تا ترشی آماده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *