چای اصیل ایرانی که در شمال ایران می روید با چای های آغشته به عطر و اسانس فرق دارد برای همین این چای نوعی دمنوش طبیعی محسوب میشود که راز خوش عطر شدن آن در دست مادربزرگهاست که در اینجا به روشی که معمولا از قدیم و طرز دم کردن چای مادربزرگها به یادگار مانده است را بیان میکنیم.
طرز دم کشیدن چای روش اول
- یک قاشق چايخوري (1گرم) چای را داخل قوری بریزید. (براي دو نفر)
- چای خشک را با مقداری آب سرد در قوری بچرخانید و سپس آب سرد را خالی کنید.
- یک استکان کمرباریک (150 میلیگرم) آب جوش (100 درجه) تصفیه شده یا معدنی را داخل قوری گرم بریزید.
- 20-15دقیقه بگذارید قوری در جایی که گرم نگه داشته میشود، دم بکشد.
- قبل از مصرف چای ابتدا چای داخل قوری را با قاشق همزده و سپس با صافی داخل استکان بریزید. طعم دلخواه را با مخلوط کردن آب جوش و چای دمکشیده تا دو استکان کمرباریک بدست آورید.
طرز دم کشیدن چای روش دوم
- یک قاشق چايخوري (1گرم) چای را داخل قوری بریزید. (براي یک نفر)
- یک استکان کمرباریک (150 میلیگرم) آب جوش (100 درجه) تصفیه شده یا معدنی را داخل قوری گرم بریزید.
- 15-10 دقیقه بگذارید قوری در جایی که گرم نگه داشته میشود، دم بکشد.
- چای را کمکم داخل استکان بریزید. هیچ مایعی نباید داخل قوری بماند.