نمایشگاه صنایع دستی و سوغات لتکا

كشاورزي ارگانيك

اهمیت کشاورزی ارگانیک

با توجه به افزایش مصرف کود و آفت کش هایی که پیامد آنها زوال باروری خاک، سلامتی و آلودگی هوا، آب و غذا است، نگرانی های روز افزونی درباره محیط زیست جهانی ایجاد شده و مفهوم کشاورزی ارگانیک اهمیت فرآینده ای در راستای توسعه کشاورزی پایدار و بوم سازگار در سرتاسر جهان پیدا کرده است.

 کشاورزی ارگانیک بر پایه استفاده ازنهاده های ارگانیک طبیعی و درون مزرعه ای چون کود دامی تازه، کمپوست، کود سبز، کنجاله و ضایعات فرآوری مواد غذایی و همچنین کنترل زیستی آفات همراه با کمترین استفاده از مواد معدنی طبیعی برای تقویت نظام زراغی- افتصادی مزرعه و بهبود فعالیت های زیستی خاک استوار است.

اهداف اصلی کشاورزی ارگانیک از منظر توسعه ملی

  • • پایداری اقتصادی کشاورزی
    • ارزش افزوده تولیدات
    • شرایط کاری خوب برای تولید کنندگان و خانوار آنان
    • طراحی بازار و تجارت مشخص تضمین عرضه غذا
    • تامین نیازهای محلی
    • توازن جنسیتی
    • تولید محصولات سالم و عاری از بقایا
    • احترام به فرهنگ محلی
    • طعم و کیفیت خوب
    • سرمایه گذاری کم
    • بهترین استفاده از منابع محلی
    • توازن زیست بوم
    • عدم آلودگی شیمیایی
    • حفظ تنوع زیستی
    • نهاده های خارجی کم
    • حفظ منابع طبیعی
    • حاصلخیزی بالای خاک
    • بازده خوب و مداوم
    • حفظ و بهبود چشم انداز طبیعی و نظام بوم شناختی/زراعی
    • اجتناب از اسراف و آلودگی منابع طبیعی
    • به حداقل رساندن مصرف انرژی و منابع غیر تجدید پذیر
    • تولید مقادیر کافی غذای سالم مغذی و با کیفیت بالا
    • تایید دانش بومی و نظام های زراعی سنتی
    • مشارکت و توسعه پایدار فعالیت ها از طریق تشکل های محلی و شبکه های توانمند محلی
    • کاهش هزینه ها و افزایش درآمد در فرآیند بهره برداری و تولید.
    • حفظ اکوسیستم های طبیعی، پایداری طبیعی سلامت تولید کننده و مصرف کننده.
    • حفظ و ارتقاء حاصلخیزی دراز مدت خاک
    • ترغیب چرخه های زیستی درون مزرعه، بویژه چرخه مواد غذایی
    • تامین عرضه ازت با بکارگیری گسترده از گیاهان تثبیت کننده ازت
    • حفظ نباتات زیستی مبتنی بر پیشگیری بجای درمان
    • تنوع ارقام محصول و گونه های حیوانات، متناسب با شرایط محلی
    • دامداری متناسب با نیازهای حیوانات
    • تنظیم گنندگان رشد مصنوعی منع کودهای شیمیایی، حفظ نباتات، هورمون ها
    • منع حصولات مهندسی ژنتیک
    • منع شیوه ها، افزودنیها و مواد اولیه مصنوعی یا مضر در صنایع غذایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *